De aan de leden verstuurde brief en ook het artikel in het plaatselijk Oes Eigen Kraantien logen er niet om. De Kerkenraad van de Hervormde gemeente Zweeloo zoekt dringend versterking. Belangrijke bespreekpunten tijdens de gemeenteavond op 21 maart 2019. Maar het ging over meer dan alleen versterking van de Kerkenraad. Er ontstond een mooi gesprek tussen de 40 aanwezigen tijdens de bijeenkomst en bij de borrel na afloop over het kerk zijn. En als kerk hebben we het niet alleen over ons mooie gebouw, maar over onze gemeenschap. Hoe kunnen we meer betrokkenheid genereren en activiteiten ontplooien, zodat we de ambities in ons beleidsplan kunnen gaan waar maken. Kunnen we meer samenwerken met andere gemeenten? Goede punten, die natuurlijk samengaan met meer handen in de Kerkenraad, wij gaan dit oppakken. Een verdeling van taken is natuurlijk ook een prima oplossing. Blij zijn we dan ook dat Johannes v/d Spoel heeft aangegeven 1x in de maand hulpkoster te willen zijn.  Ook tijdens de avond en daarna kwamen er suggesties en werden er veel idee├źn ingeleverd hoe we het kunnen verder kunnen invullen. Blij zijn we met het enthousiasme en de betrokkenheid, daar komen we snel op terug. In het najaar organiseren we opnieuw een avond voor onze gemeente en laten we zien waar we staan.