Nieuws

Nieuw beleidsplan 2025 – 2029

Ter voorbereiding op de formele beroepingsprocedure voor een nieuwe predikant en omdat we gewoon een beleid nodig hebben is op intitiatief van de Kerkenraad, maar samen met onze leden een nieuw beleidsplan 2025 – 2029 opgesteld. In het beleidsplan onze missie en visie en hoe we het behoud van de kerk vorm willen geven. Beleidsplan ….

Verder lezen

Teaser De Huns gefilmd in kerk Zweeloo

Nog niet zo lang geleden waren er opnamen in onze kerk voor een teaser van de film ‘De Huns’. Rederijkerskamer Ontwikkeling was erbij met figuranten. De film teaser is nu online te bekijken en te downloaden. Voor vragen en nadere info kunt u contact opnemen met: Edward Petrovics (producent, regisseur) 0651108032 https://dehuns.nl/teaser.mp4  

Verder lezen

Gezamenlijke kerkdienst met Pinksteren in kerk van Zweeloo

Een paar keer per jaar verzorgen we als PKN Zweeloo met de PKN Aalden een gezamenlijke kerkdienst. Dit keer vindt de kerkdienst plaats in de ‘Zweelerkerk’. Ds. Piet Ravensbergen is voorganger, onze organist Cees Roubos verzorgt het muzikale gedeelte en Leo Gast heeft de liturgie weer mooi vormgegeven. Nieuwsgierig naar deze bijzondere dienst? We zien ….

Verder lezen

Kerkdienst in teken van Moederdag

Heleen Steenhuis ging met haar dienst in op Moederdag, het ontstaan hiervan en de persoonlijke omstandigheden die deze dag voor mensen complex kan maken. Ze ging in op liefde, onzichtbare liefde en hoe mooi de liefde van God is. Ter afsluiting kregen alle vrouwen een mooie roos van haar en had ze chocolade voor een ….

Verder lezen

Op maandag 13 mei (20.00 uur) informatiebijeenkomst in kerk om ideeën uit te wisselen : De Zweeler kerk is van sublieme schoonheid en dat willen we graag laten zien !

Iedere Zweeler is er ongetwijfeld trots op om te wonen in zo’n mooie omgeving. Met aan de rand van het dorp het 13e eeuw Zweeler kerkje. Het monumentale kerkje aan De Wheem is van een sublieme schoonheid en geldt als een van de belangrijkste religieuze en cultuurhistorische monumenten voor Zweeloo en wijde omgeving. De kerk ….

Verder lezen

Even voorstellen: Wim Sulimma

Binnenkort mag opnieuw voorgaan in jullie mooie, sfeervolle kerk in Zweeloo. Dat doe ik graag. Als gemeentepredikant heb ik in het verleden twee gemeenten mogen dienen. Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs en ben ik in het mooie Drenthe terechtgekomen. In Emmen heb ik op het Hondsrug College filosofie, ….

Verder lezen