Nieuws

Voorbereiding Stille Week, Goede Vrijdag en Pasen

Met de voorbereidingsgroep bestaande uit Nel Gast, Hennie van der Spoel, Ina Nijhoving, Marijke van den Oever en ondergetekende zijn we bezig met de voorbereidingen voor de Stille Week, Goede Vrijdag en Pasen. Thema is ‘Verder gaan, een nieuw begin.’ Tijdens de Stille Week, maandag 25 maart t/m donderdag 28 maart, is onze kerk open ….

Verder lezen

Mooie kerkdienst met ds. Otto Mulder als voorganger

De bezoekers konden zondagochtend terugblikken op een mooie kerkdienst met ds. Otto Mulder als voorganger. Teksten uit 2 Koningen 5: 1-19 en Markus 1: 40-45 werden gedreven en feilloos aan de aanwezigen uitgelegd en overdacht in context waar we als mensen in de huidige tijd mee geconfronteerd worden. De moeite waard om (nog) te beluisteren ….

Verder lezen

I have a dream

In de zandloper van januari 2024 een mooie bijdrage van onze gastpredikant Heleen Mertens.   Het is een tijd van hoop, van nieuwe kansen en mogelijkheden. Het nieuwe jaar symboliseert een frisse start, een blanco blad waarop we ons verhaal kunnen voortzetten. Het biedt ons de gelegenheid om onze doelen te heroverwegen, nieuwe dromen te ….

Verder lezen

Terugblik kerstdienst 2023

We kijken terug op een mooie kerstdienst. Alles wat tot in de puntjes verzorgd. De voorganger Heleen Mertens had met zorg haar overweging met thema ‘Doe mee’ voorbereid, het gelegenheidskoor klonk perfect en Leo Gast had de liturgie weer erg mooi vormgegeven. We hebben hem daarom ook even in het zonnetje gezet. Kortom: het was ….

Verder lezen

Oudejaarsdienst 31 dec, herdenking ontvallenen

JE HEBT EEN HOOPVOLLE TOEKOMST                                        [Jer.31,17a Nbv21]   Oudejaarsavonddienst heeft twee gezichten. We staan stil bij het onrustige jaar dat voorbij is. Maar oudejaarsavond betekent ook herdenken en herinneren, namelijk de gemeenteleden, de familieleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Een toekomst zonder hen, maar wel met de herinneringen, die ons achterblijvers, hopelijk, toekomst biedt. ….

Verder lezen

Ga je mee op zoek naar het Koningskind?

Het kan koud zijn op de velden. Erg koud! Overdag temperaturen tussen de 25℃ tot 38 graden℃. Maar in de nacht dalen de temperaturen tot beneden het vriespunt. Zo ook tijdens de nacht waarin alles veranderde! De herders waren bezig met hun werk: de nachtwacht houden bij de kudde. Ze hadden in de koude, donkere nacht ….

Verder lezen

3e adventsdienst, kerstboom staat

‘Het derde kaarsje brand weer wint het licht terrein. Je ziet: straks zal de duisternis voorgoed verdwenen zijn. Vanmorgen vierden we de 3e advent. Bijpassend gedicht werd voorgelezen, waarna Drs. Wiegman een mooie dienst hield. Op de foto Drs. Wiegman en de zaterdag opgetuigde kerstboom.

Verder lezen