Drs. Bernie Wiegman geeft een vooruitblik op dienst 13 augustus

IK BEN DE WAARHEID [Joh.14,6b Nbv21]

Meten is weten. Voor ons, in West-Europa, hangt het begrip waarheid samen met echte en controleerbare feiten. Maar via de sociale media, waarbij de argumenten echt en controleerbaar, nauwelijks een rol spelen, wordt veel nepnieuws verspreid. En dat ondermijnt het begrip waarheid. Maar uit de woorden, IK BEN DE WAARHEID, blijkt dat ook Jezus een eigen opvatting had over de waarheid.

Dus is de vraag gerechtvaardigd, wat bedoelt Jezus met waarheid? Wat zijn de echte feiten waar Jezus zijn woorden op baseert?

Is dat wat Hij verkondigt de waarheid? Is voor Hem God, zijn Vader en onze Vader, de waarheid? Is zijn manier van leven en omgang met zijn tijdgenoten de waarheid? En als Jezus een eigen opvatting heeft over het begrip waarheid, wat betekent dat dan voor ons, als zijn volgelingen.

Is waarheid gebaseerd op Bijbelse feiten? Is waarheid gebaseerd op Bijbelse verkondiging? Is waarheid gebaseerd op de het leven en de verkondiging van Jezus Christus.

Genoeg om over na te denken in de kerkdienst van 13 augustus.

Drs. Bernie Wiegman

Categorie├źn: Niet gecategoriseerd