Zweeler Palet in teken van Vincent van Gogh-exposities

De aankomende twee exposities van het Zweeler Palet betreffen speciale thema exposities in het kader van “Van Gogh Drenthe”.

Op 1 november 1883 bezocht Vincent van Gogh Zweeloo en schreef daarover aan zijn broer Theo: “Het inrijden van het dorp was toch zo mooi! Hier zijn de woningen heel breed tusschen eikenboomen van een superb brons. Ik kwam voorbij een oud kerkje, en zag een herder met een koppel schapen langs de hegge.” Helaas vond Van Gogh niet wat hij hoopte te vinden in Zweeloo, namelijk andere kunstenaars, omdat die al weer vertrokken waren. De kou in de herfst trok hen niet aan. Toch ontwikkelde zich in Drenthe de overtuiging bij Van Gogh, dat hij als kunstenaar verder wilde.

De 1e expositie van 21 juli t/m 20 augustus heeft als thema: “Tekeningen vanuit het gedachtegoed van Vincent van Gogh”.

De deelnemende zes kunstenaars tonen een hedendaagse interpretatie van hetgeen hen heeft geïnspireerd vanuit Van Gogh’s brieven. De kunstenaars zijn: Kees Verweij, Monique Berger, Sylvia Bökkerink, Kalpa Maclachlan, Joke Holwarda en Frans Beelen.

De openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De entree is gratis. De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 21 juli, aanvang 19.30 uur (kerk is open vanaf 19.00 uur). De opening zal worden verricht door Roelie Lubbers, Coördinator Van Gogh Drenthe voor gemeente Coevorden.

De muzikale omlijsting tijdens de opening wordt verzorgd door harpiste Kathelijne Schelfhout.

Categorieën: Niet gecategoriseerd