66ste expositie Zweeler Palet in kerk van Zweeloo van 21 april t/m 14 mei 2023

Het Zweeler Palet organiseert van 21 april t/m 14 mei 2023 haar 66ste expositie in de kerk van Zweeloo aan De Wheem 10. Twee kunstenaars zullen hun werk exposeren, te weten: Kiki Liem uit Dwingeloo met houten objecten en Rineke Hollemans uit Assen met houtdrukken.

Kiki Liem

Al heel jong was ze geboeid in alles wat met hout te maken had. Een toevallige ontmoeting met een houtdraaier opende voor haar een wereld, waarin haar fascinatie voor hout vorm kon krijgen. Van hem leerde ze de techniek van het draaien en de verfijnde afwerking. Ze wil op een speelse manier vormgeven, met oog voor detail en de schoonheid, die in het hout verborgen ligt. Zo ontstaan schalen, vazen, potten en soms ook ludieke objecten zoals b.v. een vogelhuisje.

Rineke Hollemans

Zij volgde haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen. Haar grote inspiratiebronnen zijn landschappen. In haar woonomgeving in Drenthe trekt ze regelmatig de natuur in met een schetsboek onder de arm om de schetsen later in haar atelier uit te werken. Naast hout worden ook andere materialen gebruikt, zoals perspex, karton en textiel. Een houtsnede wordt meestal uitgevoerd in de zgn. “legkaart” techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt  van 1 plaat hout, die net als bij een legpuzzel in verschillende stukken wordt gezaagd. Zo kan er met verschillende kleuren tegelijk worden afgedrukt.

De openingsavond zal plaatsvinden op vrijdag 21 april 2023, aanvang 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Daarna is de expositie te bezoeken op: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. U  bent van harte welkom op zowel de openingsavond als de daarop volgende openingsmiddagen van de expositie.

zweeler palet 66

Categorieën: Niet gecategoriseerd