61ste Expositie van Het Zweeler Palet

Het Zweeler Palet organiseert van zaterdag 19 februari t/m zondag 13 maart 2022 een expositie in de kerk van Zweeloo, de Wheem 10 te Zweeloo. De kunstenaars zijn Cootje de Wijs uit Kiel-Windeweer met schilderijen en Gina Bilyam uit Haren met keramiek.

Cootje de Wijs gebruikt voor haar schilderijen olie en pastels. Zij schildert voornamelijk oude huizen en buitenlandse straatjes in Frankrijk en Italië. Haar visie is: oude huizen hebben een verleden, een heden en een toekomst net als de personen die er hebben gewoond, wonen en zullen komen te wonen. Huizen met een verhaal van de mensen die er wonen.

Gina Bilyam. Haar werk komt voort uit een voorliefde voor textiel en keramiek. Zij heeft verschillende technieken proberen om te zetten en/of toe te passen in klei/keramiek. Ambachtelijke textiele technieken die zij ooit heeft geleerd in een materiaal, dat haar fascineert om te zetten. Daar is ze sinds een aantal jaren fulltime mee bezig. De traditionele kanten kleedjes waren de inspiratie voor het vervolg. Er ontstonden patronen die overeenkomsten met Japanse patronen vertonen. En vervolgens zag Gina ze overal om haar heen, in straattegels, op deuren, als scheidingswand in tapijten. De verschillende Japanse patronen heeft ze gebruikt in combinatie met het werken met veel verschillende soorten klei. De patronen zijn vaak de inspiratie voor het uiteindelijke beeld. Nieuw abstract werk met een verwijzing naar geschiedenis en textiel. Sinds kort ook in zwarte klei als toegepaste kunst.

Er zal ook deze keer géén openingsavond gehouden worden.

De openingstijden zijn: zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het Coronavirus is nog steeds aanwezig onder ons. Daarom is het verplicht bij het bezoeken van de expositie een mondkapje te dragen en dient u zo goed mogelijk afstand te bewaren.. U bent echter van harte welkom op deze expositie!

Categorieën: Niet gecategoriseerd