Zweeloo – Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 23 februari tot en met 25 maart 2018 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Een bijzonder evenement deze keer omdat het de 50ste keer is dat deze expositie wordt georganiseerd. Het Zweeler Palet besteedt hier dan ook extra aandacht aan door middel van een overzichtstentoonstelling waarbij 25 oud-exposanten 50 kunstwerken, zowel schilderijen als ook ruimtelijk werk zullen exposeren.

Fotocollage van de feestlijke opening op 23 februari (pdf) >

zp klein

Een stukje geschiedenis. In 2002 is het 750 jarig bestaan van de Hervormde Kerk gevierd met onder anderen een expositie van voornamelijk schilderijen uit het Drents Museum waarop het leven uit de vorige eeuwen van de Drenten en de Drentse natuur is vastgelegd. Dit waren kostbare werken en over de bewaking zijn leuke anekdotes te vermelden. Deze expositie was een groot succes en was de aanleiding tot het oprichten van Het Zweeler Palet. Op initiatief van Albert Naber startte een werkgroep met de organisatie van de exposities. In februari 2005 vond de eerste expositie plaats van schilderijen en ruimtelijk werk (beeldhouwwerk, keramiek, sieraden).

Het organiseren van exposities in de kerk heeft tot gevolg dat de kerk regelmatig geopend is voor bezoekers. Zowel belangstellenden voor de kunst als voor het kerkgebouw als monument kunnen een kijkje komen nemen in de kerk. Een veelgehoorde opmerking is dan ook:"Ik ken de kerk alleen van de buitenkant en nu heb ik de gelegenheid de binnenkant ook te bezichtigen en tevens te genieten van het tentoongestelde werk". Sinds 2005 worden er vier exposities per jaar gehouden, een enkele uitzondering daar gelaten vanwege restauratiewerkzaamheden van kerk en orgel. We mogen ons altijd verheugen op veel bezoekers.

De opening van de expositie heeft een feestelijk tintje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de organist van de kerk, Cees Roubos. De burgemeester van de gemeente Coevorden, de heer Bert Bouwmeester zal de opening verrichten.

Het Zweeler Palet nodigt u van harte uit voor de opening van de jubileum tentoonstelling. Deze vindt plaats op vrijdag 23 februari om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom op de openingsavond èn vanzelfsprekend ook op de de overige dagen van deze expositie. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.