Onder dat motto hadden we de eerste avond in de serie van zintuigen en de Bijbel. Deze keer in de Drieklank in Aalden. Deze avond ging het over het zintuig smaak. Het is de tijd van het Loofhuttenfeest. Wij zouden gaan proeven wat men in die tijd zoal eet. Veel producten uit hetgeen er wordt geoogst. Onder leiding van ds. Peter den Braanker en zijn vrouw Jeannet kregen we in groepjes de opdracht ieder een deel van het menu te bereiden. Het menu was als volgt samengesteld: Voorgerecht: witte bonensoep met onder anderen ui, knolselderij en geroerbakte witte kool en prei. Hoofdgerecht: gevulde koolrolletjes met een komkommersalade waarin munt, granaatappel, dadels en walnoten en er was gele rijst. Nagerecht: loofhutten nagerecht, vol met alle mogelijke fruitsoorten. Het klaarmaken met elkaar en het daarna nuttigen van de maaltijd was bijzonder. Er heerste een saamhorigheid en mede daardoor was het een fijne en reuze gezellige avond.
Nel Gast

onze zintuigen en de bijbel 1